L’IEVM s’entrevista amb el director general d’Administració Local

Peradmin

L’IEVM s’entrevista amb el director general d’Administració Local

El divendres 23 de setembre, l’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola (IEVM) va lliurar a Antoni Such, Director General d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, un dossier titulat «Les valls de Mariola són de l’Alcoià». Es tracta d’una entrevista emmarcada en la campanya informativa de l’IEVM per a demanar que Biar, Beneixama, el Camp de Mirra i la Canyada apareguen incloses en la seua comarca natural, l’Alcoià, en la futura llei de comarcalització que serà tramitada pròximament per les Corts Valencianes.

El document explica el context històric, la mobilització ciutadana del 1983 amb el lema «No trenquem la comarca. Per la unitat de l’Alcoià», així com l’actual campanya «Les valls de Mariola són de l’Alcoià». El dossier inclou una llista amb els suports que ha rebut el Manifest de part de la comunitat universitària, de professionals, especialistes en territori, institucions, associacions i ciutadans dels pobles afectats. També forma part de l’informe un recull de premsa sobre l’experiència de funcionament de la Mancomunitat d’aquests municipis en els anys 80 del segle passat.

L’IEVM es troba satisfet per l’entrevista fructífera amb el Director General que es va comprometre a transmetre la proposta a la comissió d’experts que haurà d’elaborar la distribució territorial de la nova llei. L’Institut seguirà amb aquesta ronda de contactes amb altres membres destacats de l’Administració valenciana per a informar-los dels lligams històrics, lingüístics, familiars, festius, industrials, comercials i de relació quotidiana amb la resta de pobles de l’Alcoià.

Quant a l'autor

admin administrator