L’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola organitza un Sopar Estellés a la Rata Cellarda de Beneixama

Peradmin

L’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola organitza un Sopar Estellés a la Rata Cellarda de Beneixama

L’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola (IEVM) va organitzar el 28 de setembre una festa sopar en homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés dins la commemoració de l’any de l’autor de Burjassot.

L’acte va tindre lloc al local de La Rata Cellarda de Beneixama. La trobada va començar amb una presentació seguida d’una actuació musical. Després, Josep Guia, professor universitari, doctor en Matemàtiques i en Filologia per la Universitat de València i membre del patronat de la Fundació Vicent Andrés Estellés de Burjassot, fa fer una xarrada per a explicar la trascendència que té que celebrem l’obra del poeta contemporani més important que hem tingut els valencians. Després del sopar es va fer una lectura de poemes a càrrec dels assistents que van voler participar.

La iniciativa va partir el 2010 de l’escriptor Josep Lozano que va fer una crida a imitar els Sopar Burns escocesos adaptant la idea a uns Sopar Estellés. La iniciativa va prendre amb força i han estat moltes les poblacions on s’han fet les trobades literàries. El ritual s’ha demostrat eficaç: reunir la gent, conversar, emocionar-se junts i conjurar-se un any més pel país i per la cultura.

A Bocairent, el Centre d’Interpretació Turística va organitzar la I Festa Estellés el novembre de 2012. Algunes persones del públic van poder triar el seu poema preferit per a després fer una lectura davant dels congregats. També un grup de joves de l’IES Bocairent van preparar prèviament a l’aula una lectura conjunta de versos que van compartir aquella nit amb els assistents a la festa.

Quant a l'autor

admin administrator